Україна вивчає питання введення миротворців ОБСЄ на Донбас

Читать на русском
Україна розглядає варіант введення  миротворчої місії  ОБСЄ на окуповані території Донбасу.
Pravo.ua

Україна розглядає варіант введення миротворчої місії ОБСЄ на окуповані території Донбасу.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр України, перший заступник голови делегації України в ТКГ Олексій Резніков в понеділок, 6 липня, в ефірі програми Свобода слова.

«Миротворці - це один з можливих варіантів, ми його теж обговорюємо. Більш того, ми пішли далі і вивчаємо поки що безпрецедентну можливість мандата ОБСЄ. Виявляється, і вони мають право вводити своїх миротворців, але ніколи в житті цього не робили. Формально-юридично це можливо», - сказав Рєзніков.

За його словами, це єдиний варіант, на який може погодитися російська сторона, але «цей момент в переговорах ще не настав».

«Головне, щоб всі до цього сьогодні були готові», - підкреслив Резніков.

Раніше Резніков заявляв, що російська сторона не висувала жодних ультиматумів щодо змін до Конституції України під час зустрічі радників нормандської четвірки у Берліні.

Нагадаємо, російська сторона заявила, що після зустрічі політичних радників глав держав «нормандської четвірки» в Берліні, не вдалось дійти прориву по переговорах.

Також керівник Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що зустріч радників «нормандської четвірки» на крок наблизила проведення саміту в Берліні».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: