Україна нагадає в ООН про миротворців для Донбасу

Читать на русском
На Генеральній Асамблеї ООН буде обговорюватись питання можливості введення миротворчого контингенту на Донбасі.

У вівторок, 18 лютого, міністр закордонних справ Вадим Пристайко, поїде у США. Під час поїздки заплановано його зустріч із генсеком ООН та участь очільника МЗС в роботі Генеральної Асамблеї ООН.

«Що стосується миротворчої місії. Дійсно, кожен раз, коли ми говоримо в «нормандійській четвірці», є це питання. Я від’їжджаю в Нью-Йорк для того, щоб говорити з генеральним секретарем і виступити на Генеральній Асамблеї ООН. Зокрема, задавши це питання: наскільки можливо цю операцію? І не не так як пропонує РФ - на лінії дотику, а на всій території України», - розповів Пристайко в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV.

Миротворчі місії ООН: в яких країнах світу проводилися та де тривають заразБлакитні каски зазнали провалу під час воєн у Руанді, колишній Югославії та Сомалі. Досі тривають миротворчі місії на Близькому сході, в Індії та Пакистані.

Нагадаємо, міністр уже заявляв, що Україна може повернутися до ідеї розміщення миротворців ООН на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

«Слово і Діло» розбиралось, які миротворчі місії ООН тривають у світі зараз та поцікавилося історією питання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: