В Європарламенті запропонували відрядити миротворців на Донбас – ЗМІ

Читать на русском
Європейському парламенту запропонують відрядити на окуповану частину Донбасу миротворчу місію під керівництвом Євросоюзу.

Європейському парламенту запропонують відрядити на окуповану частину Донбасу миротворчу місію під керівництвом Євросоюзу.

Про це напередодні повідомило Радіо Свобода.

Миротворчі місії ООН: в яких країнах світу проводилися та де тривають заразБлакитні каски зазнали провалу під час воєн у Руанді, колишній Югославії та Сомалі. Досі тривають миротворчі місії на Близькому сході, в Індії та Пакистані.

Зазначається, що в розпорядженні видання є проєкт звіту Європарламенту, присвячений посиленню співпраці з країнами Східного партнерства. У ньому пропонується створити «розширені міжнародні миротворчі сили вздовж українсько-російського кордону».

До складу цих сил повинна увійти місія під керівництвом ЄС, яка займеться розмінуванням, допомогою в підготовці до місцевих виборів і забезпеченням вільного доступу для організацій гуманітарної допомоги. Наголошується, що таку місію повинні розгорнути в зоні конфлікту.

«Документ повинен бути обговорений Комітетом у закордонних справах Європарламенту в найближчі тижні та потенційно може бути схвалений всією палатою у травні», – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що Україна може повернутися до ідеї розміщення миротворців ООН на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

«Слово і діло» розбиралось, які миротворчі місії ООН тривають у світі зараз та поцікавилося історією питання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: