Екснардепу Пашинському вручили обвинувальний акт

Читать на русском
Співробітники ДБР вручили обвинувальний акт у справі про напад із застосуванням зброї колишньому народному депутату Сергію Пашинському.
Радіо Свобода

Співробітники ДБР вручили обвинувальний акт у справі про напад із застосуванням зброї колишньому народному депутату Сергію Пашинському.

Про це повідомив сам обвинувачений 6 липня у Facebook.

Він вважає справу сфальсифікованою.

«Закінчився черговий етап фарсу і фальсифікації ДБР проти мене за так званою справою Хімікуса. 3 липня мені вручено фейковий і фальшивий обвинувальний акт», - написав політик.

Колишній нардеп також оприлюднив відео бесіди зі співробітниками ДБР, які вручали акт.

«Я точно знаю, що вам точно відомо, що ви його сфальсифікували за мотивами неправосуддя і політичної розправи. Чому я так кажу? Тому що в обвинувальному акті зазначено, що я, вийшовши з машини, кричав Хімікусу: «Мордою в асфальт». Ви точно знаєте - у мене є п'ять свідків, що я цього не говорив, і ви це визнали, що це говорила дружина Хімікуса - і матеріали є в кримінальній справі, але так створюєте штучні мотиви», - додав він.

Водночас у пресслужбі ДБР повідомили, що обвинувальний висновок уже переданий до суду. Пашинський звинувачується за статтею 121 Кримінального кодексу України «Умисне тяжке тілесне ушкодження».

У разі доведення провини колишньому нардепу загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 8 років.

Нагадаємо, 31 грудня 2016 року в Київській області стався словесний конфлікт між Пашинським і громадянином. Під час конфлікту Пашинський дістав пістолет марки Glock 19 і вистрілив чоловікові в ліву ногу. Чоловік внаслідок пострілу зазнав тілесних ушкоджень у вигляді вогнепального осколкового перелому стегнової кістки лівої ноги. Колишньому нардепу інкримінують умисне тяжке тілесне ушкодження.

7 жовтня екснардепа Сергія Пашинського Печерський районний суд Києва відправив під арешт.

У квітні Державне бюро розслідувань завершило слідство у справі екснардепа Сергія Пашинського, який влаштував стрілянину з потерпілим у грудні 2016 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: