Пашинського заарештували на два місяці: що пишуть в соцмережах

Читать на русском

Сергія Пашинського заарештували до 4 грудня за стрілянину, яка сталася 31 грудня 2016 року.

Печерський суд Києва 7 жовтня заарештував на два місяці (без права застави) колишнього народного депутата Сергія Пашинського. Пашинського заарештували в рамках кримінального провадження про стрілянину за його участю, яка сталася 31 грудня 2016 року.

Сам Пашинський назвав те, що сталося в суді, «відвертою фальсифікацією правди». Що про його арешт думають в соціальних мережах, дивіться в добірці «Слово і Діло».

«Це ж прекрасно, коли антигерой, лиходій потрапляє за ґрати хоч на 60 днів. Але ми ще проаналізуємо хід судового процесу і з'ясуємо, наскільки в рамках своїх повноважень діяв суддя. Якщо все буде вказувати на те, що суд за дзвінком влаштував шоу, яке нічого спільного з правосуддям не має, то це не зовсім те або зовсім не те, чого давно чекає Україна. В такому разі це не верховенство права та не його лайтваріант. У процесі формування правової держави, ручне управління справедливістю, коли десь сидить режисер і керує рішеннями суддів, підгодовуючи публіку жертвами, – це теж зло. Має запрацювати система, яка самостійно, без дзвінків, буде ловити і саджати за грати злочинців. Загалом, те, що Пашинський опинився за гратами, – це круто, це підкуповує, але це може виявитися «перемогою» із присмаком «зради», – написав Сергій Наумович.

«Пашинський заарештований. Ну і що? Заарештований політик ще не означає засуджений політик. З 2014 року багатьох українських політиків заарештовували. Після цього за кілька років судової тяганини їх відпускали на волю. Вони ще й компенсації вимагали за рахунок платників податків», – написав Юрій Лукшиц.

«Дуже смішно, коли Турчинов в суді над Пашинським говорить про те, що юридичні аргументи сьогодні не працюють, домінує політична доцільність. Як вчасно очі відкрилися. Головне, щоб Пашинський не перетворився в Єфремова. І щоб було рішення суду. Обвинувальний або виправдувальний вирок – друге питання. Але щоб справа завершилася вироком. А не так, як зазвичай», – написав Володимир Полуєв.

«Винен Пашинський в історії зі стріляниною чи ні, примітно, що посадили його, а не найвідоміших сепаратистів і колабораціоністів, не бездарних генералів, винних у катастрофічних поразках, не лицемірних політиканів, які п'ять років руйнували країну. І посадили не за корупцію, не за сумнівні комерційні справи, і навіть не за Майдан... Це просто цирк на дроті, дріб'язкове зведення рахунків, а не відновлення справедливості», – вважає Юрій Касьянов.

Нагадаємо, адвокат назвав «слабке місце» рішення суду стосовно Сергія Пашинського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: