ДБР проти Пашинського: що може вплинути на розгляд справи

Читать на русском
Володимир Фесенкополітолог

Державне бюро розслідувань (ДБР) завершило розслідування у справі колишнього народного депутата Сергія Пашинського, якого обвинувачують у вчиненні стрілянини у грудні 2016 року. «Слово і діло» запитало в політичного експерта Володимира Фесенко, що може вплинути на подальший розгляд справи у суді.

«Справа Пашинського – не нова, вона виникла не сьогодні. Завершилося досудове розслідування і справа передана до суду. Яким буде рішення суду? Передбачити будь-яке рішення за резонансними політичними справах або за справами, які стосуються впливових політичних і бізнесових фігур (а Пашинський і в політиці, і в бізнесі), передбачити неможливо. До того ж є високі ризики, що на цю справу можуть вплинути політично через своїх людей у судовій системі, а вони в представників «Народного фронту» залишилися. Можливо, не так багато, як у Портнова чи Ківалова, але залишилися. Плюс є відома схема: великі гроші впливають на великі справи. І тут теж може щось бути», – пояснив Фесенко.

Пашинський заарештований на два місяці. Чи будуть обіцяні «посадки»?Печерський суд Києва 7 жовтня заарештував на два місяці (без права застави) колишнього народного депутата Сергія Пашинського.

Політичний експерт додав, що сам факт стрілянини, у вчиненні якої звинувачують Сергія Пашинського, робить справу достатньо простою. Проте, справа ускладняється політично через особистість Пашинського.

«З точки зору політичної логіки та запиту громадської думки тих, хто, зокрема, голосував за Зеленського, то вони жадають посадок і вироків. Так от, запит на те, щоб Пашинський, і не тільки він, є. Чи вдасться його реалізувати – питання відкрите. Я б зараз не наважився прогнозувати, чим ця справа закінчиться, тому що можливий і перший, і другий сценарій залежно від обставин», – прокоментував Володимир Фесенко.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань завершило слідство у справі екснардепа Сергія Пашинського, який влаштував стрілянину з потерпілим у грудні 2016 року.

Раніше НАБУ проводило обшук в експомічника Пашинського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: