Агресія РФ: які сценарії повинна передбачити Україна

Читать на русском
Ігор Лосєввійськовий експерт

Українці мають бути ментально готовими до повномасштабного наступу російських військ на Україну. Будь-які військові навчання РФ поблизу кордону можуть перерости в бойові дії. Історик, військовий експерт Ігор Лосєв у коментарі «Слово і діло» зауважив, що напрямків наступу РФ на Україну може бути декілька.

«Очікувати нападу треба з різних напрямків. Росія може собі дозволити напади в кількох точках: і на Азовському морі, і з боку Криму, і на Донбасі, з боку Чернігова на Київ, з боку Білорусі, щоб перерізати Україну на 2 частини, і морський десант в районі Одеси теж можливий. Тож в Росії дуже багато можливостей, тоді як у нас заколисували народ пацифістською маячнею «перестати стріляти» і нічого не робили для посилення України. Ба більше, останнім часом було схвалено рішення про скорочення чисельності ЗСУ на 40 тисяч військовослужбовців. Зупинити Росію може тільки опір, на який теперішня влада не спроможна. А один рік перебування «зелених» при владі: усе те, що було зроблено за ці 5 років, спущено в унітаз», – сказав Лосєв.

Гра м'язами: як Захід і Україна намагаються запобігти новій агресії РФПостачання зброї зі Сполучених Штатів є сигналом для Російської Федерації, що Захід не залишить Україну в біді.

Він додав, що стримувальні заходи ЄС та США не зупинили російської агресії як в інших державах, так і в Україні.

«Сьогодні це зачіпка щодо водопостачання Криму, завтра Росія знайде іншу. Немає значення. Великомасштабна війна Росії проти України неминуча, і причину вони знайдуть. І сьогодні Росія має велику спокусу напасти на Україну. Це пов'язано із тим, що в Україні абсолютно безсила та некомпетентна влада. За такої влади нападати на Україну – одне задоволення. І які міжнародні інструменти її зупинять? Увійдуть танки й все», – прокоментував Ігор Лосєв.

Нагадаємо, раніше Порошенко закликав світову спільноту посилити санкції проти Росії через події в Керченській протоці.

Зазначимо, цього тижня стало відомо, що в Україні сформували санкційний список у зв'язку із захопленням кораблів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: