Детективи НАБУ викрили на хабарі колишнього високопосадовця (доповнено)

Читать на русском
Хабар пропонували за ухвалення рішення про закриття кримінальної справи, у якій вказаній особі повідомлено про підозру.
Фото НАБУ

Детективи НАБУ за процесуального керівництва САП задокументували факт надання колишнім високопосадовцем попередньої влади за посередництва його «правої руки», високопосадовця Управління ДФС у м. Києві та інших осіб, неправомірної вигоди керівництву НАБУ та керівнику САП.

Хабар пропонували за ухвалення рішення про закриття кримінальної справи, у якій вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191, ч.3 ст.209 КК України. Про це повідомляє НАБУ в Facebook.

«Детективами було вилучено 6 млн дол. США. На даний час детективами Національного бюро проводяться невідкладні слідчі дії, спрямовані на документування неправомірних дій вказаних осіб. Попередньо їх дії кваліфіковані за ч.4 ст.369 КК України. Деталі - згодом», - йдеться в повідомленні.

За даними журналіста «Слово і діло» слідчі НАБУ затримали першого заступника начальника Головного управління Державної податкової служби в місті Києві Миколу Ільяшенка. Раніше він обіймав посаду в.о. керівника ГУ Державної фіскальної служби у м. Києві.

За інформацією джерел в органах правопорядку, Ільяшенко нібито в інтересах колишнього міністра екології Миколи Злочевського намагався за $6 млн підкупити очільника САП Назара Холодницького та керівника Головного підрозділу детективів НАБУ Андрія Калужинського. За ці гроші вони нібито мали закрити кримінальне провадження про злочинну організацію Сергія Курченка, в якому підозрюваним є Злочевський.

Раніше суд залишив заарештованими 9900 доларів і 2400 євро судді Малиновського районного суду міста Одеси Анатолія Целуха, якого обвинувачують в одержанні неправомірної вигоди.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: