У Кабміні пропонують штрафувати за відсутність масок у громадських місцях

Читать на русском
За дорученням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля був розроблений законопроект про відповідальність за неносіння масок громадянами України.
starkon.city

За дорученням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля був розроблений законопроект про відповідальність за неносіння масок громадянами України.

Для юридичних осіб штрафи становлять від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400 грн – 5100 грн). Про це заявив міністр юстиції Денис Малюська на засіданні Кабінету міністрів.

Пом'якшення карантину: як довго доведеться носити маски та чи допоможуть штрафи дотримуватися режимуГоловний санітарний лікар Віктор Ляшко прогнозує, що в найліпшому разі масковий режим в Україні зможуть скасувати до кінця літа.

Як зазначив Малюська, відповідальність передбачена в кодексі про адміністративні правопорушення і окремо – відповідальність юридичних осіб – власників закладів та громадського транспорту, які зобов'язані пропускати громадян тільки за наявності масок.

«Штрафи великі. Для фізичних осіб штрафи порівняно невеликі. Тобто трохи зменшені штрафи, ніж зараз передбачені загальним порушенням правил карантину», – уточнив він.

Раніше в МОЗ пояснили, чи потрібно носити маски на пляжі.

Також відзначимо, Ляшко розповів, чи доведеться носити маски все літо.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: