У МОЗ пояснили, що робити в разі відмови проведення безкоштовного ПЛР-тесту

Читать на русском
У разі відмови в проведенні безкоштовного тесту на COVID-19 українці повинні звертатися на гарячі лінії місцевих департаментів або МОЗ.
kmu.gov.ua

Українці, у яких є симптоми захворювання на COVID-19, але яким відмовляють у безкоштовному тестуванні, повинні звертатися на «гарячі лінії» МОЗ.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу в середу, 1 липня.

У МОЗ допустили закриття курортів в УкраїніВ Україні в зв'язку зі значним збільшенням кількості нових випадків коронавірусу можуть хзапровадити додаткові обмежувальні заходи щодо курортів.

«Я іноді отримую звернення, коли є непорозуміння або небажання робити безкоштовно ПЛР-тестування. Людину кудись відправляють, кажуть робити тест за свій рахунок, це все неприпустимо, тому я прошу вас звертатися в такому разі або на «гарячу лінію» департаментів охорони здоров'я, або на «гарячу лінію» Міністерства охорони здоров'я. І в кожному такому випадку ми будемо розбиратися», - заявив міністр.

Степанов нагадав, що при наявності симптомів коронавірусу ПЛР-тест роблять безкоштовно.

«Якщо у вас є відповідні симптоми коронавірусної хвороби, ви звертаєтеся до сімейного лікаря, або у вас важкий стан, тоді на екстрену медичну допомогу, і вам при цих клінічних симптомах повинні безкоштовно приїхати і зробити тест», – зазначив він.

Нагадаємо, в Україні вже майже 45 тисяч випадків COVID-19. За минулу добу заразилися 664 людини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: