МОЗ назвало області, які не готові до пом'якшення карантину

Читать на русском
В Україні станом на середу, 1 липня, одинадцять областей і Київ не відповідають усім необхідним критеріям для послаблення карантину.

В Україні станом на середу, 1 липня, одинадцять областей і Київ не відповідають усім необхідним критеріям для послаблення карантину.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ у середу, 1 липня.

Станом на 1 липня одному або кільком критеріям не відповідають Київ, Волинська, Донецька, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Одеська, Рівненська, Харківська, Хмельницька, Чернівецька й Чернігівська області.

При цьому в Закарпатській області завантаженість лікарень, які приймають пацієнтів із COVID-19, досягла 70,18%. Також висока тижнева динаміка захворюваності спостерігається в Хмельницькій області – 71,12%.

Готовність регіонів до пом'якшення обмежувальних заходів оцінюється за чотирма показниками: завантаженістю лікарень, які приймають пацієнтів із COIVD-19, кількістю проведених у регіоні ПЛР і ІФА-тестів на коронавірус, відсотком виявлених випадків захворювання серед проведених досліджень, динамікою тижневої захворюваності порівняно з попереднім тижнем.

Як повідомлялося, через ситуацію з коронавірусом столична влада ухвалила рішення про посилення карантинних заходів в Києві. Зміни торкнуться роботи ресторанів, кінотеатрів і проведення спортивних заходів.

Нагадаємо, на ранок 1 липня в Україні фіксують зменшення кількості нових випадків коронавірусу - за минулу добу заразилися 664 людини. Найбільше нових випадків у Львівській, Закарпатській та Рівненській областях.

На ранок середи, 1 липня, у світі 10 млн 434 тис. 835 осіб інфіковано COVID-19. Померли 509 779 людей. Одужали – 5,3 млн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: