Ляшко розповів, чи доведеться носити маски все літо

Читать на русском
Українці будуть змушені носити захисні маски до кінця карантину. Терміни його завершення залежить від ситуації із захворюваністю на коронавірус.

Українцям доведеться носити захисні маски або респіратори до кінця карантину, який запроваджено через пандемію.

Про це заявив головний державний санлікар Віктор Ляшко в інтерв'ю РБК-Україна, опублікованому 12 травня.

Шмигаль підтвердив, що карантин у травні знову продовжатьВ Україні продовжать карантин після 22 травня. Однак паралельно з цим у країні будуть послаблювати обмеження.

За його словами, маски доведеться носити до кінця карантину. Терміни завершення карантинного режиму залежать від епідситуації в Україні.

«Поки буде карантин, ми будемо в масках, з антисептиками й соціальною дистанцією. Іншого виходу немає. Ми вже зараз пом'якшуємо обмеження з 11 травня. Наступний етап перегляду карантину – 22 травня. Будемо дивитися на розвиток епідситуації», – повідомив Ляшко.

При цьому він допустив, що масковий режим може бути скасований і на початку літа. Однак, якщо ситуація із захворюваністю на коронавірус не йтиме на спад, маску можуть зобов'язати носити до кінця року.

«Якщо кількість випадків буде йти на зниження, поліпшуватися, то, можливо, і не все літо ми будемо ходити в масках, а швидко вийдемо. Можливо, і дитячі сади відкриємо. Якщо будемо бачити, що сезонність не впливає на поширення інфекції, тоді буде складніше. Тоді будемо балансувати на цих 350-500 випадках і маска стане нашим «невід'ємним другом» до кінця цього року», – додав Ляшко.

Нагадаємо, з 11 травня в Україні стартував перший етап послаблення карантину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: