ВР скоротила терміни розгляду закону про вступ випускників з ОРДЛО

Читать на русском
Скасування ЗНО для випускників з ОРДЛО. Верховна рада 30 червня внесла президентський закон до порядку денного і скоротила терміни його розгляду.

Президентський законопроект, який дозволить учням з тимчасово окупованих територій вступати до усіх вишів України без ЗНО, нардепи внесли до порядку денного і скоротили терміни подачі альтернативних законопроектів в два рази.

Рішення ухвалили на сьогоднішньому засіданні Ради.

На ЗНО не змогли прибути майже 90% випускників з ОРДЛОБлизько 90 відсотків випускників з ОРДЛО, що зареєструвалися для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні, не змогли перетнути лінію розмежування і прибути на пункти тестування.

«Пропонується визнати законопроект невідкладним і скоротити наполовину терміни внесення альтернативних законопроектів згідно зі статтею 101», – оголосив спікер ВР Дмитро Разумков.

«За» проголосували 313 парламентаріїв.

Так, законопроект №3734 «Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» (щодо особливостей вступу до установи вищої освіти осіб з тимчасово окупованих територій Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, Донецької та Луганської областей, а також інших категорій осіб)» Рада зможе розглянути в сесійній залі після отримання рішення профільного комітету.

Закон дасть можливість вступу за вступними іспитами в межах встановлених квот для абітурієнтів з окупованих Донецької та Луганської областей до всіх вищих навчальних закладів без ЗНО.

Нагадаємо, закон про вступ випускників з ОРДЛО без ЗНО президент Володимир Зеленський вніс до Ради 24 червня і визначив його як невідкладний.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: