На ЗНО не змогли прибути майже 90% випускників з ОРДЛО

Читать на русском
Близько 90 відсотків випускників з ОРДЛО, що зареєструвалися для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні, не змогли перетнути лінію розмежування і прибути на пункти тестування.
pixabay.com

Близько 90% випускників з ОРДЛО, що зареєструвалися для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні, не змогли перетнути лінію розмежування і прибути на пункти тестування.

Про це написав глава Донецької ОДА Павло Кириленко у Facebook у четвер, 25 червня.

«З 9236 зареєстрованих осіб у сьогоднішньому тестуванні взяли участь 7116 осіб (77%). З них 59 - це діти, які проживають на тимчасово окупованій території. Лінію розмежування не змогли перетнути 459 осіб (89% від тих, хто хотів взяти участь у ЗНО)», - написав чиновник.

Він наголосив, що учасники, які не змогли прибути на пункти тестування з поважних причин, можуть протягом п'яти днів перереєструватися на додаткову сесію, подавши заявку в Донецький регіональний центр оцінювання якості освіти.

Додаткова сесія ЗНО пройде з 24 липня по 10 серпня.

Нагадаємо, у Верховній раді зареєстрований президентський законопроект про вступ випускників з окупованих території до всіх вищих навчальних закладів України без проходження ЗНО.

Як відомо, сьогодні вступ за квотою передбачено тільки для абітурієнтів з Криму і Севастополя. А абітурієнти з ОРДЛО можуть вступити тільки до 91 українського університету за спрощеною системою без ЗНО.

Нагадаємо, в ОПУ анонсували даний законопроект 22 червня.

Раніше Зеленський дозволила випускникам складати ДПА у формі ЗНО за бажанням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: