До Ради внесено законопроект Зеленського про вступ випускників з ОРДЛО без ЗНО

Читать на русском
У Раді зареєстрували законопроект президента Володимира Зеленського про вступ дітей з окупованих територій до всіх вишів без ЗНО.
uk.wikipedia.org

У Верховній раді сьогодні зареєстрований президентський законопроект про вступ випускників з окупованих території до всіх вищих навчальних закладів України без проходження ЗНО.

Про це повідомляється на сайті ВР.

Скасування ЗНО: як закон вплине на вступну кампаніюКількість абітурієнтів через скасування обов'язкового ЗНО у 2020 році не знизиться, вважає експерт.

Законопроект №3734 «Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» (щодо особливостей вступу до установи вищої освіти осіб з тимчасово окупованих територій Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, Донецької та Луганської областей, а також інших категорій осіб)» був зареєстрований сьогодні, 24 червня.

Він визначений президентом Володимиром Зеленським як невідкладний.

Як наголошується в пояснювальній записці, законопроект вносить зміни до закону «Про вищу освіту», які розширять можливості для вступу до закладів вищої освіти абітурієнтів з тимчасово окупованих територій і населених пунктів на лінії зіткнення, а також інших окремих категорій осіб.

Законом пропонується дати можливість вступу за вступними іспитами в межах встановлених квот для абітурієнтів, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія і територія населених пунктів на лінії зіткнення, до всіх вищих навчальних закладів.

Як відомо, сьогодні вступ за квотою передбачено тільки для абітурієнтів з Криму і Севастополя. А абітурієнти з ОРДЛО можуть вступити тільки до 91 українського університету за спрощеною системою без ЗНО.

Нагадаємо, в ОПУ анонсували даний законопроект 22 червня.

Раніше Зеленський дозволила випускникам складати ДПА у формі ЗНО за бажанням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: