Випускникам з ОРДЛО хочуть дозволити вступати до всіх вишів без ЗНО

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський ініціює скасування ЗНО при вступі до всіх вишів для дітей з тимчасово окупованих територій.
president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський ініціює внесення змін до закону «Про вищу освіту» для максимального спрощення вступу до вишів випускникам шкіл з тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської областей і Криму.

Про це повідомили в пресслужбі Офісу президента в понеділок, 22 червня.

ЗНО-2020: для кого скасували іспити, коли відбудеться тестування, як покращити середній бал атестатаУсім, хто закінчує цього року школу, коледж, технікум та планує вступати до вишу, все одно доведеться складати ЗНО. Тільки з певними нюансами.

«Зміни передбачатимуть, що діти з цих територій зможуть вступати до вишів України без зовнішнього незалежного оцінювання і мати можливість вступити до всіх ВНЗ України, а не за обмеженим окремим списком, як це відбувається зараз. Крім того, всі охочі з тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей вчитимуться в українських вишах безкоштовно, через державне замовлення в межах квот», – йдеться в повідомленні.

Відзначимо, зараз абітурієнти з ОРДЛО можуть вступити лише до 91 українського університету за спрощеною системою без складання ЗНО.

Нагадаємо, сьогодні президент Володимир Зеленський підписав закон, який скасовує обов'язкову державну підсумкову атестацію цьогоріч, у тому числі й у формі ЗНО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: