Суд не змінив запобіжний захід екснардепа Левуса

Читать на русском
Апеляційна палата не побачила підстав для зміни запобіжного заходу колишньому члену українського парламенту.
Андрій Левус справа

Апеляційна палата залишила без змін запобіжний захід колишньому народному депутату Андрію Левусу, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у зловживанні становищем.

Таке рішення колегія суддів палати Вищого антикорупційного суду ухвалила 25 березня, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 18 березня ВАКС визначив Левусу запобіжним заходом 546 520 грн застави з покладанням низки обов'язків. Зокрема, він зобов'язаний повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування зі свідками та здати на зберігання всі свої паспорти для виїзду за кордон.

Не погодившись з таким рішенням, адвокат екснардепа подав апеляцію на це рішення. Проте, вивчивши скаргу, судді відмовили в її задоволенні.

Детективи встановили, що екснардеп має у спільній власності квартиру у столиці. Як наслідок, з державного бюджету депутат незаконно отримав в якості компенсації майже 544 тисячі грн для винайму номеру у готелі «Київ» у зв'язку з начебто відсутністю власного столичного житла.

Нагадаємо, Левусу та ще одному екснардепу повідомили про підозру. Раніше детективи повідомили про підозру екснардепу від фракції «Опозиційного блоку» Дмитру Колєснікову. Також НАБУ повідомило про підозру ексдепутату від БПП Руслану Сольвару.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: