ВАКС відсторонив Чепеля від посади головного слідчого ДФС Київщини

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання детектива про відсторонення від посади начальника слідчого управління.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд відсторонив на два місяці Олександра Чепеля від посади начальника слідчого управління фінансових розслідувань Державної фіскальної служби в Київській області Олександра Чепеля.

Таке рішення 16 червня ухвалив слідчий суддя ВАКС Катерина Широка, повідомляє «Слово і діло».

Детектив НАБУ подав клопотання про відсторонення Чепеля від посади на два місяці. На його думку, підозрюваний може використати свою посаду для незаконного впливу на свідків та іншого підозрюваного; знищити, приховати або спотворити речі та документи, важливі для слідства.

Вивчивши клопотання, суддя його задовольнила. Так, вона відсторонила Чепеля від посади на два місяці, тобто до 16 серпня.

Як відомо, суд відпустив Чепеля під 252 240 грн застави. Пізніше апеляційна палата ВАКС збільшила розмір застави до 1,05 млн грн. Вказані кошти за нього внесли і він вийшов із СІЗО. Тому на підозрюваного поклали низку обов'язків, а саме: прибувати за першим викликом; повідомляти про зміну місця свого проживання та роботи; утримуватися від спілкування з підозрюваним адвокатом Сергієм Войтенком і двома свідками, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, детективи встановили, що СУ ФР ГУ ДФС у Київській області розслідує справу за фактом ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах низкою фізичних осіб-підприємців під час господарських відносин з ТОВ «Столична ювелірна фабрика». Детектив вказував, що Чепель через Войтенка вимагав та одержав 50 тисяч доларів за припинення кримінального переслідування у кримінальному провадженні та не перешкоджання господарській діяльності Столичній ювелірній фабриці.

Зокрема, за твердженнями детектива, при обговоренні неправомірної вигоди, Чепель повідомив, що питання щодо цієї неправомірної вигоди потрібно вирішувати з адвокатом Войтенком та саме йому треба передавати грошові кошти. Адвокат, своєю чергою, повідомив у присутності заявника розмір неправомірної вигоди та сказав, коли та як будуть передаватись грошові кошти. Пізніше після одержанні коштів їх затримали. Засновник ТОВ «Столична ювелірна фабрика» залишив кошти в контейнері для паперу, який розташований у туалеті офісу адвоката Войтенка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: