В ОБСЄ заявили про пів сотні цивільних жертв на Донбасі з початку року

Читать на русском
На Донбасі з початку 2020 року загальна кількість жертв серед цивільного населення становить 51 людину – 6 загиблих і 45 поранених.
Укрінформ

На Донбасі з початку 2020 року загальна кількість жертв серед цивільного населення становить 51 людину: 6 загиблих і 45 поранених.

Про це йдеться у звіті про роботу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ станом на 15 червня.

«Місія підтвердила повідомлення про 3 жертви серед цивільного населення (усі отримали поранення). Відповідно загальна кількість жертв із початку 2020 року становить 51 людину: 6 загиблих і 45 поранених», — йдеться у звіті.

Водночас спостерігачі повідомили, що у період з 1 до 14 червня місія констатувала зниження кількості порушень режиму припинення вогню на 30 % (близько 6 850 порушень, зокрема приблизно 2 750 вибухів, супроти орієнтовно 9 850 порушень і близько 2 650 вибухів відповідно за попередній двотижневий звітний період).

Нагадаємо, проросійські бойовики на Донбасі з початку року понад 485 разів перешкоджали діяльності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Раніше в ОБСЄ зафіксували збільшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій області, а в Луганській - скорочення.

Також повідомлялося, що патруль ОБСЄ потрапив під обстріл на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: