У Донецькій області вибухи посилилися – ОБСЄ

Читать на русском
У Донецькій області збільшувалася кількість порушень режиму припинення вогню, а на Луганщині – скорочувалася. Про це йдеться у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

У Донецькій області збільшувалася кількість порушень режиму припинення вогню, а на Луганщині – скорочувалася. Про це йдеться у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

«У Донецькій області Місія констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, зафіксувавши також більше вибухів (приблизно 40), якщо порівнювати з попередньою добою (15 вибухів)», – йдеться в повідомленні.

«Просто перестати стріляти»: динаміка обстрілів на Донбасі за рік президентства ЗеленськогоВолодимир Зеленський говорив, що на Донбасі потрібно просто припинити стріляти. За майже рік його президентства було зафіксовано 4,6 тисячі обстрілів.

При цьому понад 80% порушень «тиші», зокрема майже половина вибухів, зафіксовані поблизу ділянки розведення в районі Петрівського (непідконтрольний уряду, 41 км на південь від Донецька), у районах на схід і південний схід від Гнутового (підконтрольний уряду, 90 км на південь від Донецька), а також на південний схід від Світлодарська (підконтрольний уряду, 57 км на північний схід від Донецька).

«У Луганській області СММ констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню (0 вибухів), якщо порівнювати з попередньою добою (13 вибухів)», – вказується в звіті.

Усі порушення зафіксовані в районах на південний схід від Попасної (підконтрольна уряду, 69 км на захід від Луганська).

Раніше повідомлялося, що патруль ОБСЄ потрапив під обстріл на Донбасі.

Нагадаємо, за минулу добу збройні формування Російської Федерації 9 разів порушили режим припинення вогню.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: