Бойовики обстріляли камери ОБСЄ в районі Петрівського

Читать на русском
Проросійські бойовики на Донбасі вогнем зі стрілецької зброї пошкодили комплекс камер відеоспостереження СММ ОБСЄ біля ділянки розведення в районі Петрівського.

Проросійські бойовики на Донбасі вогнем зі стрілецької зброї пошкодили комплекс камер відеоспостереження СММ ОБСЄ біля ділянки розведення в районі Петрівського.

Про це йдеться в оперативному звіті ОБСЄ.

«3 червня патрулю Місії було доручено провести технічне обслуговування комплексу камер відеоспостереження СММ, встановленого на відстані близько 200 м на схід від північно-східного кута ділянки розведення в районі населеного пункту Петрівське (непідконтрольний уряду, 41 км на південь від Донецька), після того, як 2 червня близько 14:30 з камер зникло відео. Комплекс складається з камери денного бачення і тепловізійної камери, і, як правило, камери спрямовані на південний схід - вбік ділянки розведення. Члени патруля Місії виявили пошкодження в корпусах обох камер і визначили, що пошкодження спричинені потраплянням куль зі стрілецької зброї», – йдеться у звіті.

Повідомляється, що спостерігачі також виявили принаймні два вихідних кульові отвори в задній панелі корпусу тепловізійної камери зі східного боку.

Співробітники СММ також виявили спрямовану на схід задню панель камери на землі приблизно в 2 м на північний схід від щогли камери. Вони також помітили, що в ній була діра - за оцінкою, кульовий отвір - і не вистачало одного кута, який відірвало в результаті попадання іншої кулі.

На відстані близько 1,5 м на північний захід від щогли камери були розкидані уламки скла, які, ймовірно, були лінзами камери. За оцінкою СММ, вогонь вели із заходу-північного-заходу.

Також повідомляється, що камера системи безпеки, яка також встановлена ​​у цьому місці, зафіксувала на відео звуки чотирьох пострілів у проміжок часу між 14:27 і 14:29. За даними відеофіксації цієї камери було також встановлено, що на момент фіксації звуку першого пострілу камера була розгорнута на південний захід, а при фіксації трьох наступних пострілів вона була спрямована на захід-північний захід.

«Відразу після того, як було зафіксовано останній постріл, зникло відео з обох камер СММ: камери денного бачення і тепловізійної камери», - повідомили в ОБСЄ.

Раніше в ОБСЄ зафіксували збільшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій області, а в Луганській - скорочення.

Також повідомлялося, що патруль ОБСЄ потрапив під обстріл на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: