ОБСЄ виявила артилерію і танки бойовиків у житлових кварталах

Читать на русском
Незаконні збройні формування РФ на Донбасі порушують домовленості щодо відведення важкого озброєння від лінії розмежування.

Незаконні збройні формування РФ на Донбасі порушують домовленості щодо відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Окупанти розміщують важку техніку та артилерію в житлових кварталах.

Про це повідомили в пресцентрі операції Об'єднаних сил у Facebook.

Дані факти підтвердила Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в звіті від 20 травня. Зокрема, під час спостережного польоту безпілотного літального апарату СММ на непідконтрольних Україні територіях, на полігоні поблизу населеного пункту Новоселівка Донецької області було зафіксовано п'ять танків Т-72 і три 122-мм самохідні гаубиці 2С1 «Гвоздика». Також неподалік від житлових будинків в селищі Комісарівка Луганській області БПЛА виявив шість гаубиць 2С1 «Гвоздика».

«Російські окупанти, порушуючи лінії відведення важкого озброєння, свідомо розміщують озброєння і військову техніку в житлових кварталах, тим самим наражаючи на небезпеку мирних жителів», - відзначили в штабі ООС.

Також на території ОРДЛО на ділянці розведення в районі Золотого було виявлено 20 протитанкових мін ТМ-62, оцінених як частина більшого мінного поля близько 500 протитанкових мін збройних формувань РФ.

«Подібний факт порушення існуючих домовленостей стався і поблизу ділянки розведення в районі населеного пункту Петровське, де було помічено 76 протитанкових мін», - додали в ООС.

Раніше повідомлялося, що від обстрілів на Донбасі з початку року постраждали 10 дітей.

Також нагадаємо, посол США при ОБСЄ закликав Росію припинити окупацію Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: