Суд остаточно відновив Бочковського на посаді голови ДСНС

Читать на русском
Касаційний адміністративний суд Верховного суду визнав законними рішення судів попередніх інстанцій про відновлення Сергія Бочковського на посаді очільника ДСНС, з якої він був звільнений в 2015 році через підозру в корупції.

Касаційний адміністративний суд Верховного суду визнав законними рішення судів попередніх інстанцій про відновлення Сергія Бочковського на посаді очільника ДСНС, з якої він був звільнений у 2015 році через підозру в корупції.

Про це йдеться в постанові суду від 11 червня.

Зазначено, що всі скарги Кабінету міністрів і Міністерства внутрішніх справ були відхилені, а рішення Окружного адміністративного суду Києва від 26 квітня 2018 року про поновлення Бочковського залишили чинним.

Верховний суд зазначив, що Бочковський був звільнений з порушенням процедури, а саме: після усних звинувачень з боку глави МВС Арсена Авакова на засіданні Кабміну, а не після службового розслідування.

Нагадаємо, 26 квітня Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним звільнення Бочковського з посади голови ДСНС. Незабаром міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що не бачить підстав для відновлення його на посаді.

Пізніше Бочковський подав заяву до Мін'юсту про примусове поновлення на посаді голови ДСНС.

Державна казначейська служба виплатила понад 500 тисяч гривень колишньому голові Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) Сергію Бочковському «за вимушений прогул».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: