Апеляційний суд підтримав поновлення Бочковського на посаді

Читать на русском
За словами адвокатів Бочковського, екс-чиновник може вийти на роботу або ввечері 7 серпня, або 8 серпня вранці.

Апеляційний суд Києва ухвалив рішення про поновлення на посаді начальника Держслужби України з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського.

Таким чином, апеляційна скарга Кабміну не була задоволена, повідомляє кореспондент «112 Україна», пише «Слово і Діло».

Суд поновив на посаді екс-голову ДСНС Бочковського: реакція соцмережСергія Бочковського, який був затриманий на засіданні Кабміну, поновили на посаді голови ДСНС.

За словами адвокатів Бочковського, екс-чиновник може вийти на роботу або ввечері 7 серпня, або 8 серпня вранці. Зараз вони очікують друковану версію судового рішення.

«Також суд постановив, що Сергію Бочковському мають компенсувати всю його зарплату за період із березня 2015 року, а це понад 500 тисяч гривень», – передає кореспондент.

Сам Бочковський заявив, що всі причетні до його справи мають нести відповідальність.

«Щодо того, що зробили зі мною та з моїм заступником, коли на людей, які рік працювали на народ, допомагаючи й створюючи ту систему цивільного захисту, яка була визнана однією з найкращих навіть нашими західними колегами, дали найвищу нагороду – кайданки, то за це мають понести відповідальність», – сказав він після засідання.

Нагадаємо, 25 березня 2015 року керівники ДСНС Сергій Бочковський і Василь Стоєцький були затримані на засіданні Кабінету міністрів і вивезені з будівлі уряду для проведення слідчих дій. Їм інкримінували зловживання службовим становищем, вимагання хабарів у підлеглих, внесення неправдивих відомостей до офіційних документів, легалізацію коштів із використанням рахунків у зарубіжних банках. того ж дня Кабмін звільнив їх із обійманих посад.

Печерський районний суд Києва заарештував Бочковського та Стоєцького на 2 місяці з можливістю виходу під заставу в розмірі 1 млн 182 тис. грн. Вони сплатили заставу й вийшли із СІЗО. 2 листопада обвинувальний акт щодо Бочковського та Стоєцького був скерований до суду.

Раніше Бочковський заявив про замах на нього.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: