МВС готує касаційну скаргу на відновлення Бочковського на посаді

Читать на русском
Міністерство внутрішніх справ України в касаційному порядку оскаржить рішення Київського апеляційного адміністративного суду щодо поновлення на посаді голови ДСНС.

Міністерство внутрішніх справ України в касаційному порядку оскаржить рішення Київського апеляційного адміністративного суду, який підтвердив рішення суду першої інстанції про відновлення Сергія Бочковського на посаді голови Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Про це повідомили в прес-службі МВС на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Міністерство внутрішніх справ України, а також, згідно з отриманою інформацією, Міністерство юстиції, яке представляє інтереси Кабміну, і Державна служба з надзвичайних ситуацій готують касаційні скарги на рішення Київського апеляційного адміністративного суду, який залишив у силі рішення суду першої інстанції про відновлення Сергія Бочковського на посаді голови ДСНС України», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 25 березня 2015 року керівники ДСНС Сергій Бочковський і Василь Стоєцький були затримані на засіданні Кабінету міністрів і вивезені з будівлі уряду для проведення слідчих дій. Їм інкримінували зловживання службовим становищем, вимагання хабарів у підлеглих, внесення неправдивих відомостей в офіційні документи, легалізацію коштів з використанням рахунків в зарубіжних банках. У той же день Кабмін звільнив їх із займаних посад.

Печерський районний суд Києва заарештував Бочковського і Стоєцького на 2 місяці з можливістю виходу під заставу в розмірі 1 млн 182 тис. гривень. Вони сплатили заставу і вийшли з СІЗО. 2 листопада обвинувальний акт щодо Бочковського і Стоєцького був направлений до суду. Пізніше суд визнав незаконним звільнення Бочковського і відновив його на посаді глави ДСНС.

27 квітня Сергій Бочковський прибув на своє місце роботи, однак потрапити в кабінет не зміг. У ДСНС заявили, що Бочковського допустять до роботи тільки після відповідного рішення уряду. При цьому глава МВС (в його управлінні знаходиться ГСЧС) Арсен Аваков неодноразово заявляв, що Бочковський не працюватиме керівником ДСНС.

У середу, 8 серпня, Апеляційний суд Києва ухвалив рішення про поновлення на посаді начальника Держслужби України з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського. Таким чином, апеляційна скарга Кабміну не була задоволена. Також суд постановив, що Сергію Бочковському повинні компенсувати всю його зарплату за період із березня 2015 року, а це понад 500 тис. гривень.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: