Комітет ВР підтримав президентський законопроект про референдум

Читать на русском
Комітет ВР підтримав президентський законопроект про всеукраїнський референдум (про народовладдя).
пресслужба Слуги народу/Facebook

Профільний комітет Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування підтримав законопроект №3612 «Про народовладдя через всеукраїнський референдум».

Про це в середу, 17 червня, заявив нардеп від «Слуги народу» Олександр Качура, передає УНН.

«Ми прийняли рішення, що законопроект президентський (про референдум - ред.) більш комплексний, він з найкраще виписаними процедурами. І ми підтримали його абсолютною більшістю голосів на засіданні нашого профільного комітету. Тому що, дійсно, якщо говорити в цілому, була проведена колосальна робота», - сказав Качура.

Також він додав, що зараз очікується рішення членів Венеціанської комісії, які нададуть свої висновки.

«Також буде представлений окремий законопроект про право законодавчої ініціативи народом України. Коли народ України зможе ініціювати обов'язковий для парламенту будь-який законопроект, який вважає за необхідне. Це тільки комплекс, я впевнений, що ми найближчим часом будемо приймати законопроект, потім інші законопроекти. І вже з кінця цього року народ України може дійсно користуватися правом народовладдя», - додав Качура.

Нагадаємо, раніше в СН повідомили, що закон про референдум Рада планує прийняти за основу 18 червня. А в цілому документ розраховують прийняти вже восени.

«Слово і діло» розбиралося, чи безпечне електронне голосування, яке передбачає закон про народовладдя, а також чи зможе влада маніпулювати громадською думкою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: