«Слуги народу» розповіли, коли приймуть закон про референдум

Читать на русском
Закон про референдум Верховна рада планує прийняти за основу 18 червня, а в цілому документ розраховують прийняти восени.

Верховна рада планує прийняти за основу законопроект про всеукраїнський референдум 18 червня, а в цілому документ розраховують прийняти восени.

Про це заявила заступник голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук в ефірі одного з телеканалів.

Законопроект про референдум: що пропонує ЗеленськийДо Ради внесено законопроект про всеукраїнський референдум. На референдумі планується вирішувати питання загальнодержавного значення або змін до Конституції.

«Ми розраховуємо прийняти в першому читанні вже у четвер (18 червня- ред.)у Верховній раді. Вже після літа ми в цілому ухвалимо», - сказала Кравчук.

Також вона додала, що до проведення місцевих виборів жодних питань на референдум не виноситимуть, адже ці процеси не можна змішувати.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 9 червня вніс до Верховної ради законопроект про народовладдя через всеукраїнський референдум. Дати українцям право розв'язувати важливі питання в такий спосіб глава держави обіцяв ще в передвиборчій програмі. У пояснювальній записці до законопроекту йдеться про те, що ухвалений у 2012 році закон про референдум був визнаний неконституційним, у результаті це призвело до «обмеження народовладдя та реалізації конституційного права громадян брати участь в управлінні державними справами».

«Слово і діло» розібралося, що передбачає ініціатива Зеленського.

Також ми зібрали, що обіцяли політики українцям про референдум та народовладдя.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: