Зеленський відповів на петицію щодо «Укрбуду»

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський відповів на петицію інвесторів житлових комплексів Укрбуду, які домагаються добудови ЖК після банкрутства компанії.

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію інвесторів житлових комплексів «Укрбуду», які домагаються добудови ЖК після банкрутства компанії.

Про це повідомляється на сайті ОПУ.

Відзначимо, петиція №22/093638-еп «Звернення інвесторів щодо блокування відновлення будівництва ЖК «Укрбуд» набрала необхідні 25 тисяч голосів 22 травня.

У ній президента України просять допомогти зняти штучні обмеження з боку чиновників Державної архітектурно-будівельної інспекції, КМДА і Київради, Міноборони для передачі Київміськбуду житлових комплексів «Укрбуду» і їх добудови.

У відповіді Зеленського сказано, що він вже звернувся до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням усунути перешкоди в процесі відновлення будівництва об'єктів «Укрбуду».

«Питання захисту інвестицій як бізнесу, так і простих громадян України, є одним з пріоритетів моєї діяльності. Будь-які бюрократичні зловживання з боку органів державної влади та місцевого самоврядування є неприпустимими і повинні бути усунені», - заявив президент.

Нагадаємо, в січні 2020-го суд заарештував корпоративні права та земельні ділянки «Укрбуду». Пізніше в Київміськбуді заявили, що почали добудовувати деякі об'єкти «Укрбуду».

При цьому колишній президент «Укрбуду», екс-нардеп Максим Микитась зараз знаходиться під вартою згідно з рішенням ВАКС.

Про ситуацію з «Укрбудом» Зеленському нагадали під час прес-конференції 20 травня. Він повідомив, що відклав це питання через проблеми з пандемією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: