ВАКС заарештував екснардепа Микитася

Читать на русском
Суд апеляційної інстанції погодився з доводами прокурора САП Олексія Скибенка та своїм рішенням скасував ухвалу слідчого судді від 14 травня 2020 року.
Максим Микитась фото: «Слово і діло»

28 травня 2020 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду задовольнила апеляційну скаргу прокурора САП та змінила запобіжний захід одному з фігурантів у справі заволодіння квартирами Нацгвардії, а саме колишньому народному депутату Максиму Микитасю.

Про це пише пресслужба ВАКС у четвер, 28 травня.

Суд апеляційної інстанції погодився з доводами прокурора САП Олексія Скибенка та своїм рішенням скасував ухвалу слідчого судді від 14 травня 2020 року.

За рішенням судді Апеляційної палати ВАКС до екснардепа застосовано новий запобіжний захід - тримання під вартою з альтернативою внесення 100 млн гривень застави.

Як відомо, спочатку ВАКС стягнув 80 млн грн застави Микитася через порушення ним обов'язків і збільшив нову заставу до 100 млн грн. Утім, він заставу не вніс і оскаржив рішення про стягнення застави. Тому САП спробувала заарештувати екснардепа, але суд відмовив, оскільки рішення про призначення нової застави ще оскаржується.

Пізніше апеляційна палата ВАКС зменшила розмір стягнутої застави до 30 млн грн, але залишила розмір нової застави в 100 млн грн. Ці кошти Микитась чи хтось іншим мав внести протягом п'яти днів, проте так цього і не зробив. Екснардеп навіть просив дати йому для цього два місяці, але апеляційна палата ВАКС відмовила.

Тому САП знову спробувала заарештувати екснародного обранця. Але суддя задовольнив клопотання частково, відправивши Микитася під цілодобовий домашній арешт.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили Микитасю про підозру в організації заволодіння понад 81 млн грн Національної гвардії України. За версією слідства, екснардеп, використовуючи підконтрольні йому будівельні компанії, діючи за попередньою змовою з екскомандувачем Нацгвардії Юрієм Аллеровим, генеральним директором компанії «Укрбуд Девелопмент» Олегом Майбородою, його заступником Сергієм Якусевичем, приватним оцінювачем Алісою Гринчук та колишнім заступником президента будівельної корпорації «Укрбуд» В'ячеславом Мармишем, організував корупційну схему з заволодіння нерухомістю НГУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: