Участь журналістів у переговорах ТКГ: чи зміниться Мінський формат

Читать на русском
Василь Яблонськийполітолог

Журналісти Сергій Гармаш і Денис Казанський братимуть участь у засіданнях Тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі як представники ОРДЛО. У коментарі «Слово і діло» політолог, заступник директора Національного інституту стратегічних досліджень Василь Яблонський зауважив, що рішення влади було схвалено під тиском опозиції.

«Це, вочевидь, не погіршить ситуацію з переговорами. Можливо, реакція адміністрації на спробу ввести до цієї групи людей, які представляють незаконні формування, незаконні органи влади. Тому це результат діяльності опозиції», – наголосив політолог.

Він також додав, що таке рішення позитивно вплине на переговори.

У Офісі президента запросили у ТКГ журналістів із ДонбасуЖурналісти Сергій Гармаш і Денис Казанський братимуть участь у засіданнях Тристоронньої контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі як представники ОРДЛО.

Василь Яблонський зауважив, що такий крок може розблокувати наявні протиріччя у переговорному процесі, якщо ОРДЛО представлятимуть люди, які не мають відношення до квазіреспублік.

Нагадаємо, віцепрем'єр-міністр – міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков повідомив, що створення консультативної ради з політичних питань у рамках контактної групи з мирного врегулювання ситуація на Донеччині є вже неактуальним.

Раніше ТКГ провела перше засідання за участю оновленої української делегації.

Як відомо, українська влада хоче провести місцеві вибори на всій території України включно з окремими районами Донбасу в жовтні 2020 року, але для цього мають бути створені безпекові та політичні умови.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: