Війна на Донбасі: що змінить ідея Офісу президента про посилення «Мінська»

Читать на русском
Володимир Золотарьовполітолог

Президент Володимир Зеленський затвердив склад делегації України для участі в Тристоронній контактній групі щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі. У коментарі «Слово і діло» політолог Володимир Золотарьов пояснив, чому посилення позицій у Мінському форматі не допоможе наблизитися до вирішення конфлікту.

«Мінський формат від спочатку існує для додання легітимності тому, що відбувається. Для створення навколо врегулювання конфлікту якоїсь дипломатичної діяльності. Там не можна ухвалювати ніяких рішень, які якось би вплинули на рішення конфлікту. Тому, щоб там нічого не відбувалося, потрібно розглядати з тієї позиції, що роль Мінського формату – це фіксація політичної діяльності, яка спрямована на те, щоб врегулювати конфлікт», – сказав Золотарьов.

Стало відомо, хто стане заступником Кучми в ТКГВіце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков стане заступником голови української делегації на переговорах в Мінську.

Експерт пояснив, що Мінський формат не здатний вирішити проблему російської агресії в інтересах України та спрямований на затягування переговорів.

«Конфлікт можна врегулювати тільки безпосередньо з Росією. Все інше – марні дії. У тому числі й Мінський формат. Він підтримує насамперед Росію, оскільки це дозволяє їй говорити, що вона не є учасником конфлікту тощо», – наголосив політолог.

За його словами, блокування реальних дій у рамках Мінського процесу буде відбуватися, допоки Росії це вигідно.

«Оскільки Росія насправді є учасником конфлікту, все, що відбувалося в Мінському форматі, вирішити конфлікт не може», – зазначив Володимир Золотарьов.

Нагадаємо, віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков стане заступником голови української делегації на переговорах у Мінську.

Як відомо, на минулому засіданні українська сторона ініціювала створення в межах ТКГ робочої групи для відновлення контролю над державним кордоном.

Також повідомлялося, що в рамках контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі буде створено консультативну раду з політичних питань.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: