У Мінську домовилися визначити осіб для обміну полоненими

Читать на русском
Тристороння контактна група за підсумками зустрічі в Мінську домовилася про обмін полоненими і про розведення сил на Донбасі.

Тристороння контактна група за підсумками зустрічі в Мінську домовилася про обмін полоненими і про розведення сил на Донбасі.

Про це 11 березня повідомила пресслужба Офісу президента України в Facebook.   З питання обміну утримуваними особами сторони домовилися представити в ТКГ перелік осіб, які підлягають взаємному звільненню, маючи на увазі необхідність завершення зазначених дій в найкоротший термін.   Також досягнуто домовленості представити остаточно узгоджені списки осіб, які підлягають процедурі взаємного звільнення, що включають підсумки перевірки Міжнародного комітету Червоного Хреста, з безумовним і безперешкодним доступом представників МКЧХ до зазначених осіб на територіях України та ОРДЛО.   За словами заступника глави Адміністрації президента РФ Дмитра Козака на зустрічі домовилися протягом тижня максимально сконцентруватися на тому, щоб визначити всіх осіб, які підлягають взаємному звільненню.

«До 25 березня необхідно буде верифікувати всіх осіб, які готові брати участь в цьому обміні», - сказав Козак.

Він додав, що сторони конфлікту на Донбасі також домовилися протягом найближчого тижня визначити нові ділянки відводу сил уздовж лінії зіткнення, а на наступному засіданні остаточно узгодити механізм врегулювання.

Раніше стало відомо, що контактна група з мирного врегулювання ситуації на Донбасі погодила відкриття двох нових пунктів пропуску на лінії зіткнення.

Нагадаємо, 1 березня керівник Офісу президента України Андрій Єрмак у Мінську зустрівся із заступником керівника Адміністрації президента РФ Дмитром Козаком і обговорив наступний обмін полоненими.

Як відомо, українська сторона в Мінську передала список із понад 200 прізвищ для майбутнього взаємного звільнення утримуваних осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: