У Офісі президента запросили у ТКГ журналістів із Донбасу

Читать на русском
Журналісти Сергій Гармаш і Денис Казанський братимуть участь у засіданнях Тристоронньої контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі як представники ОРДЛО.
Фото Денис Казанський.

Журналісти Сергій Гармаш і Денис Казанський братимуть участь у засіданнях Тристоронньої контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі як представники ОРДЛО.

Про це сказано у повідомленнях Гармаша і Казанського у Facebook.

Журналістів, як вихідців із Донбасу, запросила українська сторона.

«Мені запропонували увійти до складу української делегації у Мінській ТКГ. Сьогодні вже буду брати участь у роботі політичної підгрупи. Як представник ОРДЛО»,- написав Гармаш.

Денис Казанський також пояснив, що у комплексі заходів щодо Мінських угод є пункти у яких ідеться про те, що питання, що стосуються місцевих виборів в окремих районах, а також закон про особливий статус цих районів має обговорюватися і узгоджуватися з представниками окремих районів Луганської та Донецької областей.

«Довгий час від окремих районів виступали чомусь громадяни Росії – Дейнего й Ніконорова, яких ніхто не обирав і які чомусь присвоїли собі право говорити від імені Донбасу. При цьому переселенці - корінні донеччани й луганчани, які народилися і виросли на Донбасі, і яких терором і переслідуваннями змусили виїхати, чомусь були позбавлені можливості вирішувати долю свого рідного регіону. Тепер же ситуація змінилася, до переговорів залучена група корінних жителів Донбасу, які виїхали в 2014 році через переслідування і погрози, в число яких увійшов і я. І у нас точно не менше прав представляти окремі райони (ОРДЛО – ред.)»,- написав Казанський.

Нагадаємо, віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков повідомив, що створення консультативної ради з політичних питань в рамках контактної групи з мирного врегулювання ситуація на Донеччині є вже неактуальним.

Раніше ТКГ провела перше засідання за участю оновленої української делегації.

Як відомо, українська влада хоче провести місцеві вибори на всій території України, включно з окремими районами Донбасу в жовтні 2020 року, але для цього мають бути створені безпекові та політичні умови.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: