Єрмак пояснив, для чого брав участь у засіданні ТКГ у Мінську

Читать на русском
Керівник Офісу президента Андрій Єрмак розповів, навіщо брав участь у засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську 11 березня.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак розповів, навіщо брав участь у засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську 11 березня.

Про це він повідомив під час брифінгу у вівторок, 31 березня.

За словами Єрмака, він взяв участь у засіданні ТКГ, тому що багато процесів зупинилися.

«Минулого тижня відбулося онлайн-засідання Тристоронньої контактної групи. Хочу нагадати, що в минулому, 11 березня, я був присутній у Мінську, оскільки з нашого боку, на наш погляд, після зустрічі в Парижі лідерів Нормандського формату імплементація угоди має відбуватися через рішення мінської контактної групи. Ми побачили тенденцію того, що вона не дуже активно почала працювати. Багато того, чого ми очікували, не відбувалося, тому я вирішив приїхати», – сказав Єрмак.

Крім того, очільник ОПУ зазначив, що запрошував також представників Німеччини, Франції, проте, у зв'язку з пандемією коронавірусу вони не змогли взяти участь у засіданні ТКГ.

«Я запросив приєднатися до мене представників Німеччини, Франції та РФ. На жаль, наші колеги з Німеччини і Франції (вже тоді у них почалася активна стадія коронавірусу) не змогли приїхати. Але я побачив, що процес практично зупинився. Нічого не відбувається. Тому в нас немає часу сьогодні на якісь переговори, які не призводять до результату. Тому основним завданням було продовження переговорів із обміну полонених, припинення вогню, щодо розведення на місцях, де є гуманітарна складова...», – заявив Єрмак.

Раніше в ОБСЄ розповіли про підсумки переговорів ТКГ щодо Донбасу.

Також нагадаємо, ТКГ у Мінську погодила відкриття двох пунктів пропуску.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: