Папа Франциск займається звільненням Марківа

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський в п'ятницю, 5 червня, провів телефонну розмову з Папою Франциском, в ході якої попросив допомоги у звільненні ув'язнених українців.

Президент України Володимир Зеленський в п'ятницю, 5 червня, провів телефонну розмову з Папою Франциском, в ході якої попросив допомоги у звільненні ув'язнених українців.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Сторони обговорили сьогоднішню кризову ситуацію, викликану пандемією COVID-19, перш за все гуманітарні виклики, які стоять перед світом. Папа Франциск зазначив, що цінує прагнення України до солідарності.

«Важливо вже зараз працювати над відновленням взаємної довіри і зміцненням взаємодії на континенті», - зазначив Зеленський.

Він розповів Папі про заходи, вжиті Україною під час карантину, зокрема про онлайн-формат навчання дітей у школах. Також відзначив хороший приклад окремих українських церков у підтримці введеного урядом карантину.

Крім того, Зеленський розповів Франциску про ситуацію на Донбасі і попросив його допомогти зі звільненням усіх українців, незаконно утримуваних на окупованій частині Донбасу, в Криму і в Росії.

Своєю чергою Франциск подякував Зеленському за його спроби мирного врегулювання, а також зазначив, що займається питанням звільнення українського військовослужбовця Віталія Марківа. Додатково понтифік попросив президента України передати вітання українському народу.

Папа наголосив, що цінує зусилля Зеленського щодо припинення війни і досягнення миру на Донбасі.

Також вони обговорили двостороннє співробітництво в гуманітарній сфері, в питаннях охорони здоров'я і захисту навколишнього середовища.

Зеленський запросив Папу Франциска здійснити візит в Україну.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна 20 листопада подала апеляцію на рішення італійського суду Павії у справі українського військового Віталія Марківа. Очікується, що Апеляційний суд округу Ломбардія розгляне апеляційну скаргу України навесні 2020 року.

Як відомо, суд міста Павія в Італії виніс вирок колишньому військовослужбовцю Віталію Марківу, обвинуваченого в причетності до вбивства італійського фотографа Андреа Роккеллі на Донбасі в 2014 році. Італійський суд засудив українця до 24 років позбавлення волі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: