Денісова відвідала Марківа в італійській колонії

Читать на русском
Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова відвідала Віталія Марківа, засудженого в Італії.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова відвідала Віталія Марківа, засудженого в Італії.

Про це вона повідомила в Facebook у вівторок, 3 грудня.

Разом з Денісовою до міланської виправної колонії «Опера» приїхали представник омбудсмена щодо дотримання прав людини у місцях несвободи і процесуальних прав В'ячеслав Петльований і начальник відділу моніторингу прав громадян України, які перебувають у місцях несвободи за кордоном і на тимчасово окупованій території Олена Тучина.

«Ми детально обговорили обставини справи, по якій італійський суд визнав винним громадянина України в вбивстві італійського журналіста. Підкреслюю, що справа грунтується на свідченнях єдиного свідка - французького журналіста, при цьому, ніяких експертиз слідством проведено не було. Також, в офіційних документах у справі італійська сторона відзначає перебування Віталія Марківа в складі парамілітарних структур. А насправді українець належав до військовослужбовців Національної гвардії України», - нагадала Денисова.

«Наголошую, що обвинувальним вироком у справі Віталія Марківа Національна гвардія України буде визнана тимчасовим формуванням, дії якого були незаконними, що в подальшому буде використовуватися РФ. Тому можна стверджувати, що справа нашого громадянина має політичне значення», - підкреслила вона.

Нагадаємо, що в липні Марківа засудили до 24 років в'язниці.

Пізніше Україна подала апеляцію у справі Марківа.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: