Конгрес США оцінив терміни відновлення економіки

Читать на русском
Американській економіці знадобиться приблизно 10 років на відновлення після кризи, викликаної пандемією коронавірусу і запровадженими через це обмеженнями.

Американській економіці знадобиться приблизно 10 років на відновлення після кризи, викликаної пандемією коронавірусу і запровадженими через це обмеженнями.

Про це свідчать оцінки Бюджетного управління Конгресу США (CBO).

Згідно з прогнозом щодо економіки на 2020 - 2030 роки, обсяг ВВП в реальному вираженні за цей період буде на 3%, або 7,9 трлн дол нижче, ніж очікувалося в січні поточного року.

У номінальному вираженні ВВП буде нижчим на 5,3%, або 15,7 трлн доларів, зазначають у CBO. Різниця в показниках реального і номінального ВВП практично повністю відображає очікуване уповільнення інфляції в результаті пандемії.

У доповіді йдеться, що обсяг ВВП США не досягне рівнів, що прогнозувалися CBO в січні, раніше за четвертий квартал 2029 року.

Стимулюючі програми сукупним обсягом 3,3 трлн доларів, схвалені Конгресом з березня цього року, лише «частково пом'якшать погіршення економічних умов», очікують у CBO.

«Ми побачимо початковий стрибок економічної активності просто в результаті скасування локдаунів, проте в подальшому, я думаю, економіка ростиме повільніше, ніж це відбувалося до пандемії COVID-19», - відзначає головний економіст з ринків США BofA Merrill Lynch Мішель Меєр.

Згідно з травневим прогнозом CBO, ВВП США в четвертому кварталі 2020 року зменшиться на 5,6% в річному вираженні. До початку пандемії прогнозувалося зростання на 2,2%.

Нагадаємо, Трамп підписав закон про стимулювання економіки США.

Лідери країн ЄС в ході саміту, що відбувся в четвер, 23 квітня, узгодили пакет економічної допомоги в розмірі понад 540 млрд євро.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: