Україна отримає гроші МВФ частинами

Читать на русском
В рамках програми співпраці Stand-By Україна за півтора року в цілому отримає п'ять мільярдів доларів, перший транш від МВФ надійде в країну вже 5-6 червня.

В рамках програми співпраці Stand-By Україна за півтора року в цілому отримає п'ять мільярдів доларів, перший транш від МВФ надійде в країну вже 5-6 червня.

Про це, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі програми Свобода слова.

«Ми завершили переговори з МВФ. Президент провів телефонну розмову з керівником МВФ. Вже 5 червня ми очікуємо підписання договору та отримання першого траншу. Буде перший транш, зараз прописано 1,9 млрд доларів в червні місяці. Далі на осінь - 1,6 мільярда, в наступному році - 1,5 млрд доларів. Ось така розбивка траншей. Програма на 18 місяців, кредит на 5 років, сума - 5 млрд доларів», - заявив Шмигаль.

За його словами, в програмі не прописані умови, які б вимагали від України проведення структурних реформ.

«Там є прописані необхідні структурні маяки, які Україна повинна виконувати з МВФ або без МВФ, тому що ми рухаємося в бік цивілізованого світу. Ці умови абсолютно збігаються з напрямками реформ, які відбуваються в Україні», - додав він.

Нагадаємо, Рада директорів Міжнародного валютного фонду поки не включила до повістки засідань питання про схвалення 18-місячної програми Stand-By для України обсягом 5 млрд доларів. При цьому графік засідань розписаний до 5 червня.

Раніше повідомлялося, що МВФ і Україна досягли згоди щодо нової програми співпраці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: