України поки немає на порядку засідань Ради директорів МВФ

Читать на русском
Рада директорів МВФ поки не включила до порядку засідань питання щодо нової програми фінансування для України.

Рада директорів Міжнародного валютного фонду поки не включила до порядку засідань питання щодо нової програми фінансування для України.

Про це свідчать дані на сайті МВФ.

Гроші на реформи чи кредитна голка: навіщо Україні нова позика від МВФ?Нова кредитна програма від МВФ має допомогти Україні подолати наслідки чергової економічної кризи, посиленої карантином. Чи можливо впроваджувати реформи у таких реаліях – аналізував політолог Олександр Радчук.

Графік засідань Ради директорів МВФ розписаний до 5 червня. Питання про схвалення 18-місячної програми Stand-By для України обсягом 5 млрд доларів поки в нього не внесено.

Зокрема, в графіку значиться, що 29 травня Рада директорів розгляне запит Бангладешу на виплату коштів в рамках механізму швидкого кредитування і доступ до інструмента швидкого фінансування.

1 червня Рада директорів розгляне питання перегляду програми для Гондурасу, запит Соломонових островів на виплату коштів за програмою швидкого кредитування, а також запит Багамських островів на доступ до інструменту швидкого фінансування.

На 3 червня у МВФ заплановано перегляд програми з Барбадосом, а 5 червня буде розглянуто запит Папуа-Нової Гвінеї на виплату коштів в рамках механізму швидкого кредитування.

Нагадаємо, в травні Верховна рада прийняла закон про банки, який був останньою умовою з боку МВФ для надання нового траншу.

Пізніше повідомлялося, що МВФ і влада України досягли угоди про нову програму співпраці Stand By на суму 5 млрд доларів.

Президент Володимир Зеленський розповів, куди направлять гроші МВФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: