Зеленський повідомив, куди направлять гроші МВФ

Читать на русском
Транш МВФ, який очікується в найближчі тижні, направлять на збереження платіжного балансу і підтримку держбюджету України.

Кошти, які надасть Україні МВФ, будуть спрямовані на збереження платіжного балансу і підтримку держбюджету.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський в телефонній розмові з президентом Фінляндії Саулі Нііністьо, передає пресслужба ОПУ в п'ятницю, 22 травня.

Співпраця з МВФ: чи полегшить новий транш наслідки коронакризиНова програма МВФ не врятує українську економіку від наслідків коронакризи, однак відкриє можливості для співпраці з іншими міжнародними кредиторами, вважає експерт.

За словами Зеленського, Україна і Міжнародний валютний фонд узгодили нову програму stand-by в обсязі 5 млрд доларів строком на 18 місяців.

«Всі передумови для початку практичної роботи за програмою МВФ виконані, гроші фонду спрямовуються на збереження платіжного балансу і підтримку бюджету», - заявив президент.

Нагадаємо, 21 травня Володимир Зеленський підписав закон про банки («антиколомойский закон»), прийняття якого очікували в МВФ для надання фінансування за новою програмою.

22 травня в МВФ повідомили, що нова програма співпраці з Україною попередньо узгоджена.

Раніше в Нацбанку назвали терміни траншу МВФ. При цьому Кабмін очікує перший транш до кінця травня. Орієнтовно, його сума складе 1,9 млрд доларів.

«Слово і діло» розбиралася, чому МВФ переписував програму допомоги Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: