Зеленський провів телефонну розмову з головою МВФ: транш затвердять вже скоро

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою.

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою.

Про це повідомляє Офіс президента в п'ятницю, 29 травня.

Так, Крісталіна Георгієва привітала ухвалення закону про банківську діяльність, зазначивши, що він захищає платників податків в Україні.

«Вона (Георгієва, - ред.) повідомила, що затвердження радою директорів МВФ першого траншу погодженої програми stand-by на наступні 18 місяців відбудеться найближчим часом», - йдеться в повідомленні.

Також зазначено, що співрозмовники погодилися, що перехід до програми stand-by значно полегшує виділення фінансової підтримки під час пандемії коронавірусу.

«Дякую за стабільне партнерство і конструктивний діалог. Радий, що затвердження радою директорів Фонду програми співпраці з Україною відбудеться найближчим часом», - сказав Зеленський.

Нагадаємо, Рада директорів Міжнародного валютного фонду поки не включила до повістки засідань питання про схвалення 18-місячної програми Stand-By для України обсягом 5 млрд доларів. При цьому графік засідань розписаний до 5 червня.

Раніше повідомлялося, що МВФ і Україна досягли згоди щодо нової програми співпраці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: