Шмигаль спрогнозував дату отримання грошей МВФ

Читать на русском
Влада України розраховує, що зможе отримати перший транш від Міжнародного валютного фонду 6 червня.

Україна очікує, що зможе отримати перший транш від Міжнародного валютного фонду відразу після засідання Ради директорів 5 червня.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв'ю агентству Reuters, опублікованому 29 травня.

Співпраця з МВФ: чи полегшить новий транш наслідки коронакризиНова програма МВФ не врятує українську економіку від наслідків коронакризи, однак відкриє можливості для співпраці з іншими міжнародними кредиторами, вважає експерт.

Шмигаль висловив упевненість, що Міжнародний валютний фонд ухвалить програму Stand-By на 5 млрд доларів на засіданні Ради директорів 5 червня. Перший транш для України очікується наступного дня - 6 червня, допустив він.

Прем'єр також додав, що Україні необхідні кредити, щоб витримати економічний шок, викликаний пандемією коронавірусу. За попередньою оцінкою валовий внутрішній продукт може впасти на 12% у другому кварталі цього року, зазначив Шмигаль.

Нагадаємо, Рада директорів Міжнародного валютного фонду поки не включила до повістки засідань питання про схвалення 18-місячної програми Stand-By для України обсягом 5 млрд доларів. При цьому графік засідань розписаний до 5 червня.

Раніше повідомлялося, що МВФ і Україна досягли згоди щодо нової програми співпраці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: