Держава повернула контроль над «Центренерго» — голова Фонду держмайна

Читать на русском
Центренерго повернули під контроль держави. Новим керівником підприємства став Олександр Корчинський.

«Центренерго» повернули під контроль держави. Новим керівником підприємства став Олександр Корчинський.

Про це повідомив у Facebook голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко.

Дохід від приватизації держмайна: очікування та реальністьВід приватизації держмайна держава з 2015 року ще жодного разу не отримала до бюджету очікуваної суми.

«Сьогодні ми повернули під контроль держави «Центренерго». Незважаючи на весь спротив: судовий тролінг, неодноразове мінування будівлі Фонду держмайна, тиск на Наглядову раду «Центренерго». Ми зробили висновки після минулої невдалої спроби призначити нового керівника компанії та провели одноденну блискавичну операцію: рішення суду, збір наглядової ради, внесення змін до реєстру та представлення нового керівника «Центренерго» Олександра Корчинського. Все це — сьогодні, буквально за 4−5 годин», — написав він.

Сенниченко додав, що попереднє керівництво «Центренерго» приховувало від відомства дані аудиту.

Нагадаємо, «Центренерго» належать три теплові електростанції — «Вуглегірська», «Зміївська» та «Трипільська». Вони забезпечують електроенергією центр і частково схід країни. Державі належить 78,3% акцій.

У червні 2019 року, після зміни влади в Україні, наглядова рада «Центренерго» призначила виконувачем обов’язків голови «Центренерго» Володимира Потапенка. Його пов’язують з олігархом Ігорем Коломойським.

26 лютого Кабмін Олексія Гончарука ухвалив рішення про зміну менеджменту «Центренерго». В.о. голови компанії було призначено Олександра Корчинського — колишнього директора ТОВ «Рівнетеплоенерго», яке належить Іван Надєїну, власнику компанії «Укртепло».

Розпорядження про призначення Корчинського було опубліковано на урядовому порталі на початку березня, незадовго до відставки Кабміну Гончарука.

У травні Шостий апеляційний суд розблокував призначення нового директора «Центренерго».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: