ВАКС виніс ще один обвинувальний вирок у справі екссудді

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув справу колишньої судді з Дніпропетровщини про неподання електронної декларації та ухвалив вирок.
Зоя Пономарь у засіданні

Суддю апеляційного суду Дніпропетровської області у відставці Зою Пономарь визнали винною в умисному неподанні електронних декларацій за 2015-2017 роки.

Таке рішення 28 травня ухвалила колегія суддів Вищого антикорупційного суду під головуванням Лесі Федорак, повідомляє «Слово і діло» з посиланням на трансляцію засідання.

Також суд призначив екссудді Пономарь покарання у вигляді 51 тисячі гривень штрафу з позбавленням права обіймати посаду судді строком на два роки.

За версією слідства, суддя апеляційного суду, будучи суб’єктом декларування, умисно не подала декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2015-2017 роки, що передбачено Законом України «Про запобігання корупції», чим порушила вимоги зазначеного закону.

На підготовчому засіданні обвинувачена намагалася закрити справу. Пономарь вказувала, що не вбачає у своїх діях складу злочину, оскільки в Україні не передбачена відповідальність за відмову від оформлення електронного цифрового підпису. Оскільки вона не оформлювала ЕЦП, то й подати електронну декларацію не могла. Крім того, екссуддя зазначила, що подала декларації до Національного агентства з питань запобігання корупції у паперовому вигляді, і наполягала на тому, що фактично її обвинувачують у відмові від отримання електронного цифрового підпису та за подання паперової форми декларації, а не електронної.

Нагадаємо, ВАКС оголосив вирок колишньому директору Львівського бронетанкового заводу Роману Тимківу і визнав його винним. Також суд оприлюднив вирок колишньому народному депутату Геннадію Бобову. Раніше ВАКС оприлюднив перший виправдувальний вирок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: