ВАКС оприлюднив вирок екснардепу Бобову

Читать на русском
Антикорупційний суд оприлюднив вирок колишньому члену українського парламенту, обвинуваченого у брехні в декларації.
Геннадій Бобов

Вищий антикорупційний суд опублікував вирок колишньому народному депутату Геннадію Бобову, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачували у брехні в декларації.

Відповідний вирок оприлюднений 2 березня у Єдиному реєстру судових рішень, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 26 лютого ВАКС визнав екснардепа Бобова винним у недостовірному декларуванні. Суд оштрафував його на 51000 грн та заборонив політику протягом року обіймати посади, пов'язані із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

Згідно вироку, Бобов визнав себе винуватим у тому, що в деклараціях за 2016-2018 роки не вказав наступну інформацію: отримання 67 млн грн позики; факт того, що він є власником приватного підприємства «Корсунь-Шевченківський оздоровчий центр «Рось» через ТОВ «Панда»; факт володіння його дружиною часткою земельної ділянки площею 2 830 кв. м та трикомплексної трьохповерхової квартири і двох балконів площею 198,2 кв. м у Швейцарії вартістю в 56,87 млн грн.

Нагадаємо, 28 січня САП повідомила Бобову про підозру у недостовірному декларуванні. Раніше до Верховної ради надійшло подання на притягнення до відповідальності Бобова через несплату податків. Щоправда, за словами колишнього генерального прокурора Юрія Луценко, він погодився сплатити податки. Пізніше Бобов повідомив про сплату податків і продемонстрував платіжки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: