ВАКС оприлюднив перший виправдувальний вирок

Читать на русском
Апеляційна палата не побачила в діях колишнього посадовця з Одеської області складу кримінального правопорушення.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і Діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала обвинувальний вирок колишньому голові Захарівської районної державної адміністрації в Одеській області Дмитру Франчуку і закрила кримінальне провадження.

Відповідна ухвала від 11 лютого оприлюднена в реєстрі судових рішень, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Франчука визнали винним і приговорили до 3 років позбавлення волі за те, що виписав собі надбавки на загальну суму понад 65 тисяч гривень. Слідство встановило, що обвинувачений підготував та самостійно підписав лист на ім'я колишнього голови Одеської обласної державної адміністрації Михейла Саакашвілі для отримання погодження на встановлення йому надбавки за інтенсивність праці і виконання особливо важливої роботи.

У подальшому, щоб приховати свої злочині намірі, Франчук нібито усно звернувся до заступника голови Одеської ОДА з проханням поставити «проміжну» резолюцію в зазначеному листі. У САП вказали, що хоч лист і був підписаний заступником Одеської ОДА, його не відмітили як вхідний документ та не направили на розгляд голові.

Таким чином, за версією слідства, обвинувачений усвідомлюючи, що надбавки не погоджені у встановленому законному порядку, підписав розпорядження, якими назначив собі надбавки в розмірі 695% від посадового окладу.

Нагадаємо, суд визначив заставу підозрюваному НАБУ і САП судді із Закарпаття. Раніше Вища рада правосуддя відсторонила обвинуваченого САП суддю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: