ВАКС відпустив екснардепа Сольвара під особисте зобов'язання

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання сторони захисту про зміну запобіжного заходу ексчлену парламенту.
Руслан Сольвар

Вищий антикорупційний суд відпустив колишнього народного депутата від фракції «Блоку Петра Порошенка» Руслана Сольвара під особисте зобов'язання, скасувавши запобіжний захід у вигляді 370 тисяч гривень застави.

Таке рішення 22 травня ухвалив ВАКС під час підготовчого засідання, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, суд визначив Сольвару запобіжний захід у вигляді 370 тис. грн застави. Пізніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала справу для розгляду по суті до ВАКС. Під час підготовчого засідання адвокат екснардепа подав клопотання про зміну запобіжного заходу із застави на особисте зобов'язання. Суд його задовольнив.

Також колегія суддів ВАКС закінчила підготовче засідання у справі і призначила обвинувальний акт стосовно Сольвара до розгляду по суті на 25 травня. Однак, за інформацією «Слово і діло», вказане судове засідання не відбулося.

За версією слідства, у листопаді 2014 року Сольвар отримав у користування номер у готелі «Київ» коштом державного бюджету у зв'язку з тим, що не мав власного житла у столиці. Однак, як встановило слідство, на початку березня 2017 року, він отримав у спадщину квартиру в Києві, проте не сповістив про цей факт Управління справами Апарату Верховної ради, тож й надалі отримував компенсаційні виплати з держбюджету. І лише в жовтні 2018 року після низки публікацій у ЗМІ відмовився від отримання коштів. За ці півтора року, як встановило слідство, екснардеп безпідставно отримав понад 361 тис. грн компенсації за винайм житла.

Нагадаємо, 18 грудня екснардепу Сольвару повідомили про підозру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: