КСУ просять скасувати анбандлінг «Нафтогазу»

Читать на русском
Конституційний суд отримав подання ініційоване народними депутатами від фракції Батьківщина, які вимагають скасувати анбандлінг Нафтогазу України.

Конституційний суд отримав подання ініційоване народними депутатами від фракції «Батьківщина», які вимагають скасувати анбандлінг «Нафтогазу України».

Про це повідомляє пресслужба КСУ.

Повідомляється, що сьогодні надійшло подання 47 народних депутатів, які просять перевірить конституційність положень закону «Про трубопровідний транспорт», «Про управління об'єктами державної власності», а також про анбандлінг «Нафтогазу».

«Суб'єкт права на конституційне подання вважає, що оспорюваний Закон України не відповідає низці статей Основного Закону», - йдеться в повідомленні.

Як відомо, у середу, 1 січня, офіційно завершився анбандлинг «Нафтогазу» в результаті чого Оператор української ГТС став незалежною компанією.

Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг 24 грудня прийняла рішення про сертифікації «Оператора газотранспортної системи України».

Відзначимо, компанія ТОВ «Оператор ГТС України» розпочала роботу 1 січня 2020 року. З 7 ранку вона взяла на себе обов'язки оператора газотранспортних систем України як незалежна, технічно та фінансово самостійна компанія.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: