Новий український оператор почав транзиту газу в ЄС

Читать на русском
Новий український оператор ГТС підписав угоди з операторами газотранспортної системи ЕС  для транзиту газу через українську ГТС з РФ до європейських країн з 1 січня 2020 року.
Ілюстративне фото.

Новий український оператор ГТС підписав угоди з операторами газотранспортної системи Польщі, Угорщини, Румунії, Молдови, Словаччини та Росії, таким чином створено усі технічні та правові підстави для транзиту газу через українську ГТС з РФ до європейських країн з 1 січня 2020 року.

«Маємо угоди зі всіма суміжними операторами ГТС. У Брюселі Оператор ГТС України підписав зі словацьким оператором EUSTREAM технічний договір про взаємодію (interconnection agreement) за європейськими правилами з 1 січня 2020 року в точках Будінце та Ужгород-Велке Капушани», - повідомив гендиректор ОГТСУ Сергій Макогон.

«Нафтогаз» і «Газпром»: історія газових відносинНафтогаз і Газпром знову почали газову війну, тепер через транзит. Слово і Діло нагадало історію конфлікту двох компаній.

Станом на ранок 1 січня в ОГТСУ повідомили, що до ЄС вже транспортовано перші кубометри газу за новим транзитним контрактом.

Нагадаємо, напередодні у Відні ОГТСУ уклав міжоператорську угоду з ПАО «Газпром», оператором російської газотранспортної системи.

У Оператора ГТС нагадали, що договір про взаємодію суміжних операторів ОГТСУ та «Газпрому» входив до пакету угод, необхідних для продовження транзиту газу територією України до 2025 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: