Опублікували зміни до Податкового кодексу для анбандлінгу

Читать на русском
Опубліковано закон про зміни до Податкового кодексу для анбандлінгу Національної акціонерної компанії Нафтогаз України.

Опубліковано закон про зміни до Податкового кодексу для анбандлінгу Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України».

Документ оприлюднений у виданні «Голос України».

Документ набуває чинності з дня, наступного за днем ​​опублікування. Отже, він набуде чинності в середу, 11 грудня.

Для виконання зобов'язань з відокремлення оператора ГТС передбачено до 2021 року звільнити від ПДВ операції з передачі з балансу платника податку на баланс іншої юридичної особи майна, що перебуває у держвласності в складі магістральних газопроводів, і всіх об'єктів і споруд, пов'язаних єдиним технологічним процесом.

Відповідно до закону до 2022 року відкладається установка касового методу визначення дати виникнення податкових зобов'язань та податкового кредиту за операціями з постачання/придбання майна, яке перебуває у держвласності, в складі магістральних газопроводів, і всіх об'єктів і споруд.

Також у документі прописано, що до 2021 року відкладається виключення з визначення поставки товарів - операції з надання (передачі) і повернення за договором позики природного газу, що використовується для забезпечення діяльності з транспортування природного газу магістральними газопроводами, якщо ці операції проводяться з метою відокремлення оператора ГТС .

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підписав відповідний проєкт закону №2359-1 у понеділок, 9 грудня. Зокрема, Верховна рада ухвалила цей закон у другому читанні 3 грудня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: